قابل توجه مراجعین محترم

از تاریخ اول خرداد ماه 1397 جهت رفاه و افزایش میزان رضایتمندی مراجعین، نوبت دهی درمانگاه های صبح و عصر علاوه بر تلفنی و حضوری به صورت اینترنتی نیز امکان پذیر خواهد بود.

دومین سمپوزیوم بیماریهای اعصاب و سلولهای بنیادی در بیمارستان مرکز طبی کودکان

گالری عکس

به گزارش روابط عمومی بیمارستان مرکز طبی کودکان، دومین سمپوزیوم بیماریهای اعصاب و سلول های بنیادی روز پنجشنبه هفدهم اسفند ماه 1396 در سالن دکتر قریب به همراه بخش دانش آموزی در سالن امید مرکز طبی کودکان برگزار شد.

پس از قرائت آیاتی چند از قرآن کریم و سرود جمهوی اسلامی ایران مراسم افتتاحیه با سخنرانی دکتر رضا شروین بدو رئیس بیمارستان و دبیر علمی سمپوزیوم آغاز شد. دکتر بدو ضمن خوش آمدگویی و تشکر از عوامل علمی و اجرائی، در خصوص روند برگزاری دومین سمپوزیوم گزارشی را ارائه کرد و گفت: در این سمپوزیوم که با لطف پروردگار متعال، حمایت دانشگاه علوم پزشکی تهران، ستاد توسعه علوم و فناوری های سلول های بنیادی و همچنین پشتوانه علمی بسیاری از اساتید برجسته کشور در زمینه بیماریهای عصبی و سلولهای بنیادی  برگزار می شود مطالعات نوین و به روز در زمینه درمان های مبتنی بر سلول و بافت ارائه خواهد شد.

سپس دکتر نفیسی رئیس دانشکده پزشکی و رئیس سمپوزیوم در خصوص جایگاه علوم نوین در پزشکی بالینی امروز مطالبی را ارائه کرد. دکتر نفیسی گفت: علوم سلولهای بنیادی و پزشکی بازساختی، پنجره امیدی برای درمان بیماریهای صعب العلاج و نورودژنراتیو عصبی گشوده است و در حال حاضر بیش از 500 کارآزمایی بالینی برای درمان بیماریهای عصبی با استفاده از سلولهای بنیادی در نقاط مختلف دنیا در حال انجام بوده و یا پایان یافته که با نتایج موفقیت آمیز این مطالعات بسیاری از آلام بیماران کاهش یافته است. این سمپوزیوم پژوهشگران و متخصصان جوان کشور را به فعالیت و تحقیق بیشتر در این زمینه تشویق می کند.

پس از مراسم افتتاحیه، دکتر امیرعلی حمیدیه دبیر ستاد توسعه علوم و فناوری های سلولهای بنیادی پیشرفت کشور در حوزه علم و فناوری سلولهای بنیادی را با نمایش آمار و نمودار ارائه کرد و از دستاوردهای ایران در این زمینه سخن گفت. دکتر هوشنگ صابری جراح مغز و اعصاب، کاربرد فاکتور محرک رشد کلونی گرانولوسیت در بیماران دارای آسیب مزمن و ناکامل نخاعی را ارائه کرد. در ادامه مقاله پژوهشی دکتر جوان دکترای فیزیولوژی پزشکی با موضوع تبدیل آستروسیت به اولیگوندریت در محیط In vivo برای ترمیم میلین در بیماری مولتیپل اسکلروزیس ارائه شد. دکتر نفیسی متخصص نورولوژی بررسی کارایی و ایمنی تزریق داخل نخاعی سلولهای بنیادی عصبی در بیماران ALS را توضیح داد. دکتر کجباف زاده متخصص ارولوژی کودکان مهندسی بافت و پزشکی بازساختی در نورویورولوژی را ارائه کرد. دکتر صحرائیان متخصص نورولوژی استفاده از سلولهای بنیادی مزانشیمی در بیماری مولتیپل اسکلروزیس را سخنرانی کرد.

مقاله پژوهشی با عنوان اثرات درمانی سلولهای بنیادی الوژنیک بند ناف در فلج مغزی کودکان توسط دکتر شاه فرهت متخصص نوزادان و اثر پیوند سلولهای بنیادی مزانشیمی مشبک ترابکولار بر علائم حرکتی بیماری پارکینسون در مدل حیوانی توسط دکتر مصطفوی دکترای علوم اعصاب ارائه شد. دکتر مهرپور متخصص نورولوژی تزریق داخل وریدی و شریانی سلولهای تک هسته ای مغز استخوان در بیماران سکته مغزی را سخنرانی کرد. در ادامه مقاله منتخب بخش دانش آموزی با موضوع استخراج NSC از مغز و تمایز آنها به سلولهای عصبی توسط دانیال زمانی دانش آموز مقطع پیش دانشگاهی ارائه شد. دکتر شعاع حسنی دکترای علوم سلولی کاربردی مدل تجاری سازی محصولات سلولی را شرح دارد. دکتر اشرفی فوق تخصص نورولوژی کودکان بررسی اثر بخشی تزریق اینتراتکال سلولهای بنیادی خونساز و مزانشیمی مشتق از بند ناف روی عملکرد تکاملی بیماران مبتلا به فلج مغزی اسپاستیک فاز 2 کارآزمایی بالینی را سخنرانی کرد. سخنرانی اخلاق با موضوعات ملاحظات اخلاقی در کارآزمایی بالینی سلولهای بنیادی توسط دکتر شمس متخصص اخلاق پزشکی و نکات اخلاقی در درمان با سلولهای بنیادی توسط دکتر حسن پور فوق تخصص نورولوژی کودکان ارائه شد. پس از اقامه نماز و ناهار دکتر امیرزرگر متخصص ارولوژی استفاده از G-CSF برای ALS را شرح داد.

مقالات پژوهشی با موضوعات استفاده از خون بند ناف در پیوند های سلولی توسط دکتر آبرون دکترای هماتولوژی بالینی و تغییرات نوروفیزیولوژیک بیماران SMAI پس از تزریق اینتراتکال سلولهای بنیادی توسط دکتر قهوه چی متخصص طب فیزیکی و توانبخشی ارائه شد. دکتر لیلا عرب امنیت و امکان پذیر بودن تزریق اینتراتکال سلولهای بنیادی استرومال مزانشیمی در بیماران دچار بیماری آمیوتروفیک لترال اسکلروزیس را سخنرانی کرد. در ادامه دکتر بیگلری متخصص ژنتیک پزشکی ترمیم آسیب نخاعی با استفاده از تکثیر تک سلولی با تزریق وکتور تزریق داخل عضلانی در مدل موش صحرایی، دکتر صالحی دکترای مهندسی بافت ترمیم عصب سیاتیک آسیب دیده در موش صحرایی با استفاده از کانال های عصبی پلیمری حاوی نانو ذره کیتوزان دارای داروی اریتروپوئتین و سلول های شوان و دکتر پورمعصومی کارشناس ارشد مهندسی بافت مدلسازی انتقال نانو ذرات مغناطیسی Fe3O4 حامل سلول بنیادی الفکتوری برای درمان ضایعات نخاعی را ارائه کردند. پس از پذیرایی پانل شبکه تحقیقات کاربرد سلولهای بنیادی در بیماریهای اعصاب  با اعضای هیئت رئیسه دکتر بدو، دکتر صابری، دکتر جوان، دکتر بیگلری، دکتر صالحی و دکتر شمس برگزار شد.

سه شنبه 1 خرداد 1397.