برگزاری سمینار پرستاری مراقبت کودک و خانواده محور در مرکز طبی کودکان، قطب جامع علمی طب کودکان
سمینار پرستاری با عنوان "مراقبت کودک و خانواده محور در مرکز طبی کودکان، بررسی وضعیت موجود، چالشها و راهکارها" توسط گروه کودکان و مراقبت ویژه نوزادان دانشکده پرستاری مامایی دانشگاه علوم پزشکی تهران و همکاری دفتر آموزش پرستاری مرکز طبی کودکان در سالن زنجیره امید برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی تهارن بیمارستان مرکز طبی کودکان، پنجشنبه 22 تیر 1402 سمینار پرستاری با عنوان " مراقبت کودک و خانواده محور در مرکز طبی کودکان، بررسی وضعیت موجود، چالشها و راهکارها" توسط گروه کودکان و مراقبت ویژه نوزادان دانشکده پرستاری مامایی دانشگاه علوم پزشکی تهران و همکاری دفتر آموزش پرستاری مرکز طبی کودکان در سالن زنجیره امید برگزار شد.
این سمینار به همت دکتر مرضیه حسن پور دبیر علمی، لیلا هاشمی سوپروایزر آموزشی مرکز طبی دبیر اجرایی و پدرام علیزاده، حمیده سفیدگر، رومینا نعیمی و اسرا محمدیراد دانشجویان کارشناسی ارشد پرستاری کودکان برگزار شد که گلدوست مدیر پرستاری و تیم پرستاری بیمارستان در آن حضور داشتند.
ابتدا دکتر مرضیه حسنپور، استاد تمام گروه کودکان و مراقبت ویژه نوزادان دانشکده پرستاری و مامایی دانشگاه علوم پزشکی تهران ضمن خوش آمدگویی به شرکتکنندگان و قدردانی از مسئولان دفتر آموزش پرستاری مرکز طبی کودکان برای همکاری در پذیرش و آموزش دانشجویان ارشد پرستاری کودکان به بیان اهداف سمینار، اهمیت ارتقاء رویکرد مراقبت تکاملی کودک و خانواده محور به عنوان رویکردی برای برنامهریزی، ارائه و ارزشیابی مراقبتهای بهداشتی مبتنی بر همکاری سودمند متقابل بین متخصصان مراقبتهای بهداشتی، بیماران و خانوادهها با در نظر گرفتن اولویتها، ترجیات و ارزشهای بیماران و خانواده آنها و همچنین تشویق خانواده به مشارکت در ابعاد مراقبت، سیاستگذاری و تحقیقات پرداخت.
دکتر حسن پور در ادامه بر لزوم ایجاد نگرشی مبتنی بر فرهنگ و شناخت خانوادهها، با در نظر گرفتن نقاط قوت و قابل بهبود، فرصت ها و تهدیدهای اجرای رویکرد مراقبت خانواده محور در تیم مراقبت و درمان مرکز طبی کوکان به عنوان قطب جامع علمی طب کودکان کشور تاکید کرد.
سپس دانشجویان کارشناسی ارشد پرستاری کودکان به شرح ذیل سخنرانی خود را ارائه دادند.
پدرام علیزاده به تعریف خانواده و انواع آن و مراقبت خانواده محور پرداخته و نتایج مطالعه وضعیت موجود با استفاده از نظرسنجی که از والدین کودکان بستری مرکز طبی کودکان انجام شده را بیان و بر لزوم تغییر سیاست های منسوخ جداسازی کودک از خانواده و ارتقاء مراقبت کودک و خانواده محور مبتنی بر نظرات والدین تاکید کرد.
در بخش بعدی اسرا محمدیراد، به بیان اصول مراقبت کودک و خانواده محور همچون تکریم و احترام، به اشتراک گذاری اطلاعات، مشارکت دادن خانواده در امر مراقبت و تصمیم گیری، همیاری در برنامهریزیهای مراقبتی و سیاستگذاری، مزایا و موانع اجرای این رویکرد مراقبتی پرداخت و با در نظر گرفتن اصل توانمندسازی والدین در زمینه دانش، نگرش، عملکرد و قدرتمندسازی آنان به عنوان عضوی از تیم مراقبت و درمان که تسهیل کننده و تقویتکننده فرآیند دلبستگی والد و کودک نیز است، تاکید کرد.
سپس رومینا نعیمی با استفاده از روش تحلیل SWOT به بیان نقاط قوت و قابل بهبود وضعیت موجود مراقبت کودک و خانواده محور در بیمارستان مرکز طبی پرداخت. همچنین بر شناسایی فرصتها و نیازهای جسمی، روانی کادر پرستاری برای اجرای این نوع مراقبت و ایجاد چشم اندازی روشن برای جاری سازی مراقبت تکاملی کودک و خانواده محور و مشارکت پرستاران و والدین در برنامهریزی و اجرای تغییرات تاکید کرد.
حمیده سفیدگر، نتایج مطالعات انجام شده در رابطه با مراقبت خانواده محور در مرکز طبی کودکان و سایر بیمارستانهای ایران را ارائه کرد و مواردی از قبیل کمبود فضای مناسب جهت استقرار و مشارکت خانواده، کم سوادی خانوادهها و کمبود کارکنان را به عنوان چالشهای اجرایی مراقبت خانواده محور مورد بحث قرار داد.
در بخش پایانی ضمن نمایش فیلم کوتاهی از بیمارستان کودکان البرتای کشور کانادا با رویکرد خانواده محور، شرکتکنندگان و سخنرانان در مورد موضوعات مطرح شده به بحث و تبادل نظر پرداختند.
ارسال نظر