معاونت درمان بیمارستان مرکز طبی کودکان مسئولیت برنامهریزی، سازماندهی و نظارت بر ارائه خدمات درمانی تخصصی و فوقتخصصی کودکان را بر عهده دارد. این معاونت با بهرهگیری از تیم پزشکی مجرب و تعامل سازنده با مشارکت اعضای محترم هیئت علمی، پرستاران و دیگر ارائه دهندگان خدمات سلامت در بیمارستان و استفاده از تجهیزات پیشرفته، تلاش میکند تا بهترین خدمات درمانی ممکن را به کودکان بیمار و خانوادههای آنان ارائه دهد. همچنین، معاونت درمان با اجرای استانداردهای روز دنیا در حوزه درمان و همکاری نزدیک با بخشهای مختلف بیمارستان، نقش مهمی در بهبود کیفیت خدمات درمانی و ارتقای سطح سلامت کودکان جامعه ایفا میکند.
معاونت درمان بیمارستان در تلاش است علاوه بر حضور منظم در جلسات و تدبیر امور جاری، نسبت به برنامه ریزی در موارد زیر تا حصول نتیجه، اهتمام داشته باشد:
برنامه ریزی بر اساس سیاست های کلی دانشگاه در زمینه اقتصاد درمان و کاهش هزینه ها
تعیین اولویتهای حوزه درمان بیمارستان با توجه به اسناد بالا دستی
ارتقاء کیفیت خدمات درمانی، تدوین و اجرای راهنماهای بالینی و استانداردهای مراقبت بیمار و اعتباربخشی درمان
بهبود کیفیت ارائه خدمات درمانی به ویژه در بخش اورژانس و کلینیک های ویزه
لزوم توجه ویژه به ارتقای رفتار حرفهای در کادر درمان با بهرهگیری از آموزههای علمی، دینی و ملی
توجه خاص به ارتقای کرامت نیروی انسانی همراه با افزایش بهرهوری
صیانت از منابع فیزیکی و مالی، خلق منابع جدید و مدیریت هزینهها
نظارت بر انجام کارشناسی در حوزه درمان به ویژه بهبود کیفیت خدمات، ایمنی بیمار و مدیریت منابع و ارائه راهکارها
توسعه گردشگری سلامت با توجه زیرساختهای موجود و در راستای اهداف و برنامههای معاونت محترم درمان دانشگاه
برنامه ریزی و نظارت در امور درمان به ویژه در حوزه بسترسازی جهت ارتقاء کیفیت خدمات درمانی
راه اندازی پرونده الکترونیک جهت بیماران بستری و سرپائی
ساماندهی و نظارت بر فعالیتهای درمانی کادر پزشکی
ساماندهی و نظارت بر وضعیت تجهیزات پزشکی
هماهنگی و نظارت در امور مسئولین فنی
چشم انداز
تبدیل شدن به مرجع برتر ارائه خدمات درمانی تخصصی و فوقتخصصی کودکان در سطح ملی و منطقهای از طریق بهکارگیری فناوریهای پیشرفته، توسعه دانش و مهارتهای کادر درمان، و ایجاد محیطی ایمن و دلپذیر برای بیماران و خانوادهها، با هدف ارتقای کیفیت زندگی کودکان و پیشرفت سلامت جامعه.
در بازدید کارشناسان معاونت درمان و معاونت غذا و دارو از بیمارستان مرکز طبی کودکان در ایام نوروز، نحوه ارائه خدمات به بیماران، وضعیت تختهای فعال، میزان رضایتمندی بیماران، فعالیت درمانگاهها و سایر فرآیندهای درمانی مورد بررسی قرار گرفت. همچنین، دکتر خوشاندام در بازدیدی جداگانه، وضعیت داروخانههای بیمارستان را ارزیابی کرد.
بر اساس آمارهای نظام مرگ کودکان، سوانح و حوادث، بهویژه تصادفات رانندگی، مهمترین عامل مرگ در کودکان است. دکتر فریبا فشندکی، دکتر ثنا استقامت و دکتر احسان خوشنژاد افخم، متخصصان کودکان اورژانس بیمارستان مرکز طبی کودکان، با تأکید بر اهمیت پیشگیری، استفاده از صندلی ایمنی استاندارد، بستن کمربند ایمنی و آموزش قوانین ترافیکی به کودکان را از راهکارهای کاهش آسیبهای ناشی از تصادفات دانستند. آنان هشدار دادند که بیشترین آسیبها در تصادفات مربوط به ضربههای شدید به سر، شکستگیهای متعدد و آسیبهای داخلی است که در بسیاری از موارد منجر به مرگ یا معلولیتهای دائمی میشود.
بیمارستان مرکز طبی کودکان در هفته اول تعطیلات نوروزی، با ارائه خدمات درمانی بیوقفه، پذیرای حدود ۳,۰۰۰ مراجعهکننده بود و بطور متوسط روزانه به ۲۰۰ بیمار بستری خدمات ارائه شد. همچنین، ۱۱۰ عمل جراحی با موفقیت انجام شد. این مرکز بهعنوان قطب علمی و درمانی کودکان، در ایام تعطیلات نیز با تمام توان به ارائه خدمات درمانی ادامه داد.
تمامی واحدهای درمانی بیمارستان مرکز طبی کودکان از جمله درمانگاهها، واحدهای پاراکلینیکی و بخشهای بستری و سرپایی در ایام تعطیلات نیز فعال بوده و خدماترسانی به بیماران بدون وقفه ادامه دارد.
در سومین روز از بهار 1404، حضور اساتید برای ویزیت بیماران در اورژانس و بخشهای بستری، پذیرش بیماران ارجاعی و ارائه خدمات تخصصی از جمله اقدامات مستمر بیمارستان در این ایام است. واحدهای اداری و پشتیبانی نیز با حضور مداوم در حال خدمترسانی به مراجعین و همکاران خود هستند. همچنین، تیم رهبری و مدیریت بیمارستان با حضور میدانی بر روند خدمترسانی نظارت دارند.
مسئولان دانشگاه علوم پزشکی تهران در بازدید از مرکز طبی کودکان، ضمن تبریک سال نو به کادر درمان و بیماران، روند ارائه خدمات درمانی در ایام نوروز را بررسی کردند. دکتر شیرزادی رئیس این بیمارستان با اشاره به آمار مراجعات اورژانسی و بستری در تعطیلات نوروز، بر ارائه خدمات بدون وقفه تأکید کرد. همچنین، هیئترئیسه دانشگاه از تلاشهای شبانهروزی کادر درمان قدردانی کردند.
همزمان با آغاز سال ۱۴۰۴، جمعی از نیکوکاران با حضور در بخشهای بستری این بیمارستان از کودکان بیمار عیادت کردند و با اهدای اسباببازی و هدایا، لحظاتی شاد برای آنان رقم زدند. در این بازدید، خیرین همچنین با تقدیم هدایایی از زحمات شبانهروزی کادر درمان بیمارستان قدردانی کردند. این اقدام که با همراهی مسئولان بیمارستان در راستای تقویت روحیه بیماران و قدردانی از کارکنان پرتلاش بیمارستان صورت گرفت.
در واپسین ساعات سال ۱۴۰۳، دکتر سید رضا رئیس کرمی، رئیس دانشگاه علوم پزشکی تهران، به همراه سیمین رنجبران، مدیر پرستاری دانشگاه، از بیمارستان مرکز طبی کودکان بازدید کرد. در این بازدید که با همراهی دکتر روحالله شیرزادی، رئیس بیمارستان، و اعضای هیئترئیسه انجام شد، روند ارائه خدمات درمانی بهویژه در بخش اورژانس مورد بررسی قرار گرفت. همچنین، رئیس دانشگاه با اساتید، کادر درمان و فراگیران دیدار و از تلاشهای آنان قدردانی کرد. در ادامه، آریام لو از طرف دکتر عباس عبادی، معاون پرستاری وزارت بهداشت، عیدیهایی را به کارکنان و بیماران اهدا کرد.
دکتر روح اله شیرزادی، رئیس بیمارستان مرکز طبی کودکان، در پیامی به مناسبت بهار طبیعت و تقارن آن با شبهای قدر، این ایام را فرصتی برای احیای امید و شادی در دل کودکان بیمار و خانوادههایشان دانست. وی با تأکید بر تلاشهای همکاران بیمارستان در راستای بهبود کودکان، از خداوند برای بیماران، خانوادهها و کارکنان بیمارستان، سلامتی و آرامش طلب کرد.
در آستانه نوروز،چهارشنبه 29 اسفند 1403عمونوروز با حضور در بخشهای بستری بیمارستان مرکز طبی کودکان، به دیدار کودکان بیمار رفت و با اهدای هدایا و اجرای برنامه لحظاتی شاد را برای آنان رقم زد. همچنین گروهی از نیکوکاران ضمن عیادت از کودکان بیمار هدایایی به کودکان اهدا کردند. فضای بیمارستان با حضور عمونوروز رنگ و بوی نوروزی گرفت و لبخند بر چهره کودکان بیمار نشست.