کلیه کودک شما در خطر است؟
توصیههای مهم دکتر مستانه مقتدری برای والدین نگران
سندروم نفروتیک یکی از شایعترین بیماریهای کلیوی در کودکان است که اگر بهموقع تشخیص داده نشود، میتواند روند رشد و سلامت کودک را تحت تأثیر قرار دهد. دکتر مستانه مقتدری، فوق تخصص نفرولوژی کودکان، در گفتوگویی اختصاصی با روابطعمومی بیمارستان مرکز طبی کودکان، در رابطه با اهمیت آگاهی والدین از علائم اولیه، تشخیص سریع و پیگیری دقیق درمان این بیماری صحبت کرد.
به گزارش روابط عمومی بیمارستان مرکز طبی کودکان دانشگاه علوم پزشکی تهران؛ دکتر مستانه مقتدری، فوق تخصص نفرولوژی کودکان و عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران، در گفتوگویی اختصاصی با موضوع «سندروم نفروتیک در کودکان» به تشریح علائم، علل، روشهای تشخیص و درمان این بیماری پرداخت.
دکتر مقتدری با اشاره به اینکه سندروم نفروتیک یکی از شایعترین بیماریهای کلیوی در دوران کودکی است، اظهار داشت: «این بیماری بیشتر در کودکانی دیده میشود که زمینه آلرژی دارند و معمولاً با علائمی چون ورم اطراف چشم، ورم پاها و شکم، کاهش حجم ادرار و غلیظ شدن آن بروز میکند. آگاهی خانوادهها نسبت به این علائم و مراجعه سریع به پزشک، نقش مهمی در تشخیص بهموقع بیماری دارد.»
وی افزود: «در صورت مشاهده این علائم، انجام آزمایش ادرار ضروری است و اگر دفع پروتئین در ادرار مشاهده شود، مرحله بعدی شامل آزمایش خون است. در صورتی که سطح آلبومین خون کاهش و کلسترول افزایش یابد، میتوان تشخیص سندروم نفروتیک را مطرح کرد.»
این فوق تخصص نفرولوژی کودکان ادامه داد: «شایعترین نوع سندروم نفروتیک در کودکان، بهویژه در پسران بین ۲ تا ۶ سال، نوعی خوشخیم و قابل کنترل است که معمولاً با درمان دارویی بهویژه مصرف کورتون به خوبی پاسخ میدهد. با این حال، انجام ارزیابیهای تکمیلی برای رد سایر علل بیماری ضروری است.»
دکتر مقتدری با تأکید بر اهمیت پیگیری منظم درمان خاطرنشان کرد: «در دوران درمان، باید از بروز سرماخوردگی در کودک جلوگیری شود؛ چرا که ابتلا به سرماخوردگی میتواند روند بهبودی را به تعویق اندازد. همچنین، کودک باید تحت نظر پزشک قرار داشته باشد تا کنترل بیماری بهصورت دقیق انجام شود».
ارسال نظر