تحولی نو در آموزش پرستاران متخصص بیماریهای نادر
گام بزرگ بیمارستان مرکز طبی کودکان در ارتقای درمان سیستیک فیبروزیس
نخستین دوره آموزشی کوتاهمدت پرستار تخصصی سیستیک فیبروزیس(CF) با همکاری دانشگاه علوم پزشکی تهران، بیمارستان مرکز طبی کودکان، بنیاد CF ایران و بیمارستان برومپتون انگلیس آغاز شد. در این مراسم، بر اهمیت کار تیمی، تربیت نیروی متخصص، ارتقای کیفیت زندگی بیماران و توسعه خدمات درمانی تأکید شد. این دوره با هدف ارتقای دانش پرستاران و بهبود مراقبت از بیماران CF طراحی شده است.

به گزارش روابط عمومی بیمارستان مرکز طبی کودکان دانشگاه علوم پزشکی تهران؛ شنبه ۶ اردیبهشت ۱۴۰۴، مراسم افتتاح دوره آموزشی کوتاهمدت تئوری و بالینی پرستار متخصص سیستیک فیبروزیس (CF) با همکاری مشترک دانشکده پرستاری و مامایی دانشگاه علوم پزشکی تهران، بیمارستان مرکز طبی کودکان، بنیاد بیماری CF ایران و بیمارستان برومپتون انگلستان در سالن شماره یک بیمارستان مرکز طبی کودکان برگزار شد.
مروری بر دستاوردهای بنیاد CF در ایران
دکتر محمدرضا مدرسی، رئیس بنیاد بیماران سیستیک فیبروزیس ایران، در این نشست با اشاره به پیشرفتهای صورت گرفته، اعلام کرد که تاکنون بیش از ۳۲۰۰ بیمار مبتلا به CF در کشور شناسایی شدهاند و نرخ بقاء آنان به طور قابل توجهی افزایش یافته است.
وی با تحسین هوش و موفقیتهای بیماران CF، این دستاوردها را مایه افتخار دانست و از نقش موثر اساتید پیشکسوت همچون استاد خاتمی، استاد نجفی و استاد ستوده قدردانی کرد.
دکتر مدرسی همچنین بر ضرورت کار تیمی، پیگیری مداوم درمان و ارتقاء کیفیت زندگی بیماران تأکید کرد و تأسیس نخستین کلینیک تیمی CF و بنیاد CF ایران در سال ۱۳۹۷ را از دستاوردهای مهم این حوزه دانست.
لزوم تخصصی شدن مراقبتهای پرستاری
دکتر هومن شهسواری، رئیس دانشکده پرستاری و مامایی دانشگاه علوم پزشکی تهران، هدف این نشست را ارتقاء خدمات به بیماران CF از طریق همکاری نزدیک تیمهای پزشکی و پرستاری عنوان کرد.
وی بر تخصصی شدن مراقبتهای پرستاری، طراحی دورههای آموزشی بر مبنای نیاز بیماران و ایجاد شبکه ملی پشتیبانی برای بیماران CF تأکید کرد و این اقدامات را برای بهبود درمان بیماران ضروری دانست.
ضرورت توسعه برنامههای آکادمیک پرستاری
دکتر رضا شروین بدو معاون درمان دانشگاه، ضمن قدردانی از اساتید، پرستاران و مسئولان بنیاد CF، بر اهمیت پرورش نرسهای تخصصی (Clinical Nurses) برای ارتقاء سیستم درمانی کشور تأکید کرد.
وی خواستار توسعه برنامههای آکادمیک پرستاری شد و آیندهای روشن برای پیشرفت درمان بیماران CF پیشبینی کرد.
ارائه خدمات حمایتی مرکز طبی کودکان به بیماران CF
در پایان، دکتر روح اله شیرزادی رئیس بیمارستان با اشاره به فعالیت درمانگاه ویژه بیماران CF در مرکز طبی کودکان، از اقدامات مرکز با همکاری بنیاد CF همچون دریافت مجوزهای بهداشتی، تهیه تجهیزات پزشکی و توزیع بستههای حمایتی رایگان برای بیماران سخن گفت.
وی از تلاشهای بیوقفه تیم درمانی و مسئولان در بهبود کیفیت زندگی بیماران CF قدردانی کرد.
ارسال نظر